לומדים משפטים? עושים סדר – הכול על ההבדל בין עורך דין לנוטריון

ידוע שכבר שנים ארוכות יש ביקוש משמעותי וגדל לתחום עריכת הדין, ואכן מדובר במקצוע יוקרתי שנהנה מביקוש רב. מכאן שלא מעט אנשים צעירים מבקשים להיות עורכי דין, ואף לא מעט סדרות טלוויזיה פופולאריות שמות את התפקיד בחזית, ואכן מדובר בתפקיד מרשים, מוערך, מרתק ושיכול להוביל לשורה ארוכה של התמחויות. עם זאת, בעוד שרבים מדברים על להיות עורכי דין והסדרות מקדישות לא מעט מקום לתפקידים רלוונטיים, התפקיד של הנוטריון נשאר בעלטה, וזאת למרות שמדובר בתפקיד ייחודי ומאוד משמעותי. מהו אם כן תפקידו של נוטריון? האם גם אתם יכולים להרחיב את הלימודים כדי לאייש תפקיד מעין זה, מדוע מדובר בתפקיד רב חשיבות והאם ניתן להחליט מראש להיות נוטריון ולוותר על הסמכה של עורך דין? ניגשנו לעשות סדר!

צעד אחר צעד

ראשית נציין ששני התפקידים מאוד מוערכים ומשמעותיים, אם כי יש כאן עניין של היררכיה. אין להחזיק בתואר נוטריון לפני שתפקדתם לפחות כעשור כעורכי דין. מכאן שאתם מוזמנים להמשיך להתמקד בלימודי עריכת דין, ולזכור שבעוד שנים תוכלו לשנות מעט כיוון ולהוסיף מעט גיוון ויוקרה לתפקיד. עתה אם נבקש לתמצת את תפקידו של נוטריון בכמה מילים, נציין שהוא רשאי לערוך, לאשר ולאמת מסמכים, כך שאותם מסמכים יקבלו תוקף משפטי ויהוו עדות קבילה בעת סיטואציה משפטית. לאור כל זאת נציין שאם יצא לכם להיתקל בדרישת תרגום מסמכים משפטיים על ידי איש מקצוע, היו בטוחים שאותו איש מקצוע אינו אחר מאשר נוטריון.

 

 

יתרון תעסוקתי

לאחר שהשקעתם כ-4 שנות לימוד בעריכת דין, רוב הסיכויים שאינכם ששים להשקיע עוד כמה שנים כדי לזכות להחזיק בתפקיד של נוטריון. ובכן טוב לדעת שבמקרה זה הלימודים הרבה יותר קצרים, מדובר בהכשרה נקודתית של רק כמה חודשים. עתה אם ניגש לבחון מדוע רבים בוחרים לעבור הכשרה, נציין שמעבר לעובדה שמדובר בהזדמנות לגוון ולרכוש כישורים נוספים, גם מדובר בשאלה של ביקוש. כיום תחום עריכת הדין די רווי, ובמקביל יש מקום רב לנוטריונים נוספים, משמע מדובר ביצירת יתרון יחסי. כמו כן, יש להפנים שכאשר הופכים לנוטריון אין צורך לוותר על תחום עריכת הדין, אלא ניתן לשלב, וזהו יתרון תעסוקתי משמעותי.

מתי פונים לנוטריון?

ידוע שכאשר מבקשים לנהל הליך גירושים יש צורך בעורך דין שמתמחה נקודתית בתחום. ידוע שכאשר מבקשים לתבוע בגין רשלנות רפואית יש צורך בעורך דין שמתמחה נקודתית בתחום. ידוע שכאשר מבקשים לתבוע בגין גניבת קניין רוחני יש צורך בעורך דין שמתמחה נקודתית בתחום וכדומה. מתי אם כן פונים לנוטריון? ובכן באופן כללי פונים אליו עבור כל צורך שנוגע לעריכת, אימות ואישור מסמכים, ובכול מקרה שבו גוף משפטי דורש זאת. כך למשל ייתכן שיש צורך לאשר תעודת נישואים, תעודת לידה, חוזה, דרכון וכדומה, כאשר ייתכן שיופיעו צרכים משלימים. כך למשל רצוי לדעת שנוטריון מסייע לערוך צוואה ללא צורך בעדים, נוטריון מסייע לערוך הסכם ממון טרם מתחתנים, נוטריון מסייע לערוך העדה של מסמך סחיר וכן הלאה.

טיפ לדרך

לסיכום נציין שאם נכון להיום אתם רק סטודנטים, מוקדם לומר איזו החלטה תקבלו בעוד יותר מעשור, אך בהחלט מוטב לקחת את האופציה בחשבון ולראות בה כהזדמנות להתפתחות נוספת בתחום עריכת בדין. עוד נציין שאם אכן שואפים להגיע לשם חשוב להקפיד על התנהלות תקינה, וזאת כי בין היתר נוטריון נדרש להיצמד לחוקי האתיקה, אחרת לא יוכל להתקדם ולהחזיק בתואר של נוטריון. בהצלחה!

נגישות