הכל על מוסדות להשכלה גבוהה בישראל

בישראל יש מספר רב של מוסדות להשכלה גבוהה, וביניהם תוכלו למצוא אוניברסיטאות, מכללות ומוסדות לימוד נוספים שמציעים גם קורסים, לימודים מקצוע והשתלמויות מקצועיות נוספות. ברשימת האוניברסיטאות תמצאו למשל את הטכניון, את האוניברסיטה העברית ואת אוניברסיטת בן גוריון. בנוגע למכללות, חשוב שתדעו כי לרוב הן מחולקות לפי תחומי לימודים. כך למשל, ישנן מכללות המתמחות בלימודים משפטים ומנהל עסקים, מכללות שמציעות תארים בהנדסה ועוד .

חשוב שתדעו שבין מוסדות הלימודים יש כמה הבדלים. ראשית, עיקר פעילותן של האוניברסיטאות היא פעילות מחקר, בעוד שחלק מהמכללות עוסקות במחקר וחלק לא מקיימת פעילות כזו, אלא מתמקדות בהשכלה אקדמאית בלבד. באוניברסיטאות תחומי הלימוד מגוונים ומקיפים, ובמכללות הם מצומצמים וחלקן אף מתמקד בתחום אחד. הבדל נוסף הוא שכר הלימוד – אוניברסיטאות מתוקצבות על ידי המדינה, ולפיכך תוכלו ליהנות ממחיר מסובסד לשנת לימודים. לעומת זאת, ישנן מכללות ששכר הלימוד בהן אינו מסובסד, ויכול להגיע לסכומים גבוהים יחסית בכל שנה. וההבדל העיקרי בין שני מוסדות אלה הוא שאוניברסיטה מוסמכת להעניק תואר שלישי (דוקטורט) ומכללות אינן מוסמכות לכך. 

לצד אוניברסיטאות ומכללות, בישראל יש מכללות מקצועיות העוסקות במתן השכלה אך לא מעניקות תארים אקדמיים. כלומר, הם מעניקות השכלה גבוהה לא אקדמית, ומקנות לבוגרים הסמכות ותעודות דוגמת תעודת טכנאי, הנדסאי ומקצועות אחרים כמו מחשבים, חשבונאות, בישול טכנולוגיה ועוד.