סטודנטים לרפואה? כל מה שצריך לדעת על ברונכיט

אחת מהדלקות השכיחות במערכת הנשימה היא ברונכיט. למעשה, כל סטודנט לרופא צריך להכיר את הדלקת הזו מאחר ומדובר במחלה נפוצה גם בקרב מבוגרים וגם בקרב צעירים, כאשר ללא טיפול מתאים היא עשויה להחריף ולהפוך לדלקת ריאות לצד ברונכיט כרוני. מה חשוב לדעת אודותה דלקת הזו ודרכי הטיפול? אנחנו כאן עם כל הפרטים שכל סטודנט לרפואה צריך להכיר, בייחוד על רקע של דלקת שכיחה כמו ברונכיט.

ברונכיט – כל מה שסטודנטים לרפואה צריכים לדעת

לרוב, מחלה של ברונכיט מלווה בשיעול וצפצוף. לפני שנתחיל להבין את הסימפטומטיים של השיעולים, צריך קודם כל להבין את האנטומיה של גוף האדם. עצם הבריך ועצם החזה מחוברים על ידי קשת של צלעות, ועל כן באזור של קנה הנשימה (המתפצל לשניים לריאה הימנית ולראיה השמאלית) נדרש לשים את הססוטקופ על הקנה, ריאות והסימפוניות מתוך מטרה לבחון את מערכת הנשימה. מערכת הנשימה נמצאת בתוך כלוב שהוא בית החזה המורכב משרירי עזר שמאפשרים להכניס את האוויר ולהוציא אותו. הריאות מחולקות לאונות, ובזמן איתור של מחלה כמו למשל ברונכיט, צריך לדייק את הטיפול הן באמצעות שימוש בסטטוסקופ והן באמצעות צילום. אבחון של דלקת ברונכית הוא חיוני בעבור כל מי שעוסק במקצועות הרפואה, מאחר וכל עיכוב בדיאגנוזה עשוי להוביל להחמרה משמעותית במצב הדלקת, עד לכדי התפתחות של דלקת ריאות.

על כן, האבחנה שלכם כרופאים לעתיד וסטודנטים שמבצעים את הבדיקות מתוך מטרה לאבחן את המחלה הזו מתבצע הן באמצעות בדיקה גופנית המתבצעת על ידי האזנה דרך סטטוסקופ לריאות לצד צילום חזה, בדיקה של תפקודי הריאות וכן דגימה של ליחה אשר נועדה לבדוק האם יש נוכחות של חיידקים אשר יוצרים את השיעול והליחה המוגברת.

 

 

כיצד מטפלים בבונכיט?

אם עד לפני מספר שנים היכולת לטפל הייתה מוגבלת למדי, כיום עם התפתחות תהרפואה ניתן להעניק לכל מטופל טיפול בברונכיט המתבצע בהתאמה אישית, וזאת במסגרת של טיפול קונבנציונלי לצד טיפול משלים מהרפואה האלטרנטיבית. מאחר וברוב המקרים הדלקת הזו נוצרת בעקבות זיהום, השימוש באנטיביוטיקה נמצא כבעל השפעה חיובית על היכולת למנוע התפתחות של זיהום במערכת הריאות. בנוסף, במידה והמטופלים שלכם מתלוננים על שיעול חזק, ישנן תרופות מרשם שיכולות להקל באופן משמעותי על השיעול, אולם צריך לשים לב כי הרפלקס של השיעול הוא דווקא טוב לטובת הוצאה של ליחה ועל כן המינון של התרופות צריך להיות מדויק ומותאם לכל מטופל באופן פרטני. בשנים האחרונות המודעות לגבי שילוב של אנטיביוטיקה כמו גם תרופות נגד שיעול ביחד עם טיפולים משלימים כמו למשל ביקור בחדר מלח עלו, בייחוד על רקע של היתרונות הגלומים בשהייה בחדר מלח אשר נועד לסייע לשחרור של ליחה. באמצעות שילוב כוחות בין עולמות הרפואה ניתן להבחין בשינוי ביכולת להוביל ליצירה של מערך התומך בתהליך ההחלמה, וסילוק הדלקת.

לסיכום

ברונכיט היא דלקת במערכת דרכי האוויר לריאות, כאשר ישנם אוכלוסיות בסיכון כמו למשל מעשנים, והיא מלווה בהפרשות, ליחה ושיעול לצד עייפות. לרוב, התופעה הזו חולפת לאחר מספר ימים אולם בחלק מהמקרים היא עלולה להחמיר ועל כן התפקיד שלכם כרופאים הוא לאבחן ולבנות תוכנית טיפול המותאמת באופן מדויק למטופל שלכם, כל זאת מתוך מטרה להימנע מהחמרה של הבורנכיט לכדי דלקת ריאות או השפעה שלילית על איכות החיים, בעקבות שיעול רב המלווה בליחה, עייפות ועוד.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות