ייפוי כוח מתמשך: למה גם צעירים צריכים לחתום עליו?

לרוב סביב גיל 20/30 לא חושבים על משכנתא, השקעות וייפוי כוח מתמשך, אלא בעיקר עסוקים בלימודים, חברים, מציאת עבודה קבועה ובהיתכנות לסגור את החודש. עם זאת, דווקא עתה טרם נכנסים לשגרת חיים מחייבת ומאתגרת, רצוי לעצור לבחון עד כמה אתם מעריכים את החופש שלכם ועד כמה אתם מבקשים לשמור עליו. יש להבין שחופש זה הרבה ומעבר לבחירת קורס בחירה והרבה ומעבר ליציאה מהבית של אמא ואבא. חופש בחירה נוגע לכל אספקט בחיים, כולל ההיתכנות לקבל החלטות חשובות שנוגעות לתחום הרפואי, למימוש זכויות ולקבלת החלטות כספיות. מתחברים? הגיע הזמן להקדיש 2 דקות להיכרות עם תהליך ייפוי כוח מתמשך!

לוקחים אחריות על העתיד שלנו

אם אתם סטודנטים, נראה שאתם חושבים על העתיד ומוכנים להשקיע כמה שנים כדי להכווין את החיים למסלול הרצוי. מכאן שאם אתם אכן טיפוסים רציניים, בין היתר חשוב לדעת מה זה ייפוי כוח מתמשך ולמה הוא נועד, ופה ניגש להסביר. ייפוי כוח מתמשך מהווה כלי רב חשיבות. מדובר בכלי שמאפשר לתכנן מראש שליטה על החיים, גם אם הם יפתיעו וישנו מסלול. הרעיון המרכזי שמאחורי האפשרות לבצע ייפוי כוח מתמשך, הוא להחליט מי אנחנו רוצים שיקבל עבורנו החלטות חשובות ויפעל לטובתנו, וזאת אם חס וחלילה נגיע למצב שבו כבר לא נהיה כשירים להכריע במגוון נושאים חשובים.

ייפוי כוח מתמשך: למה גם צעירים צריכים לחתום עליו?

2 שאלות שעליכם לשאול את עצמכם

לאחר שיחסית לאחרונה נערך תיקון בתחום, כל אדם מעל גיל 18 רשאי להחליט בנושא, ואף מדובר בהמלצה חשובה שמרחיבה את חוק חירות הפרט. יש להבין שאם לא עושים זאת ואם כן מגיעים למצב רפואי בעייתי, יהיה זה בית המשפט שיכריע בשאלה מי יקבל עבורכם החלטות מהותיות. עתה יש לעצור ולשאול האם מי שסביר להניח שבית המשפט יפסוק כאחראי לעניינכם אכן הדמות הרצויה על ידכם, או שמא הייתם מעדיפים דמות אחרת. כמו כן, ראוי לשקול האם מעדיפים שבנושאים מסוימים אדם אחד יקבל עבורכם החלטות, ואילו עבור נושאים אחרים אדם שני יקבל עבורכם החלטות. אם התשובה עבור אחת משתי השאלות חיובית, נראה שאכן מוטב לעשות ייפוי כוח מתמשך, במיוחד כשהעלות זניחה ומנגד התמורה יקרה מפז.

מגובים מכל הצדדים

כל היופי זה שייפוי כוח מתמשך מעניק כמה שיותר חופש בחירה. לא רק שניתן לבחור מספר דמויות מפתח (כך שכל דמות אחראית על תחום אחר), אלא גם ניתן לקבל החלטה מי אנחנו רוצים שיחליף את מיופה הכוח במידה שהוא בעצמו אינו יימצא ככשיר לעמוד במשימה. נוסף לכך, ניתן להגביל את התוקף של ייפוי הכוח. עם זאת, ראוי לדעת מראש שיש מגוון פעולות שהמיופה אינו רשאי לבצע, אלא אם כן מורים מראש אחרת, ואף ראוי לדעת שבית המשפט מהווה גב שניתן לסמוך עליו. למה הכוונה? קיימות לא מעט פעולות שאותן המיופה לא יכול לבצע ללא אישור של בית המשפט (למשל להעניק הלוואה מעל ל100,000 ש"ח). כמו כן, קיימות פעולות שמראש נמצאות מחוץ לתחום השיפוט של מיופה הכוח. זה תקף להמרת דת, מסירת ילד לאימוץ, עריכת צוואה והשתתפות בבחירות.

תהליך פשוט ומהיר

לאחר שמבינים את הערך הרב, רק נותר לבצע זאת ולאחר מכן לשכוח מכך (וכמובן לקוות שלעולם לא תזדקקו להרוויח מהסיטואציה). פה נציין שככול שמקדימים לבצע את הייפוי, כך נמנעים מלהתעסק עם החשבה מה יוליד יום ובמקביל מגדילים את הסיכויים שברגע האמת תהיו מכוסים. כל שצריך לעשות זה רק לפנות לעורך דין שבקיא בתחום ולחתום ביחד עם המיופה על טופס ייעודי. פשוט, מהיר וחשוב ביותר.

נגישות