עולם היזמות וההשקעות נתפס לא פעם כמרוחק ובלתי נגיש עבור סטודנטים, אבל המציאות רחוקה מכך. תקופת הלימודים האקדמיים היא הזדמנות ייחודית לפתח כישורים, ליצור קשרים ולהתנסות בפרויקטים היכולים להציב את אבני הדרך הראשונות בעולם היזמות וההשקעות. אז איך עושים את זה? ניר דובדבני היועץ העסקי בא לעשות לכם סדר. נסקור את הצעדים שאתם יכולים לנקוט כדי להתחיל את הדרך בתור יזמים ומשקיעים, ונספק את כל המידע שאתם צריכים.
מהן יזמות והשקעות?
לפני שתקבלו את התואר יזמים ומשקיעים, ניר דובדבני מסביר שצריך קודם להבין מה זה אומר. יזמות היא תהליך של הקמה וניהול של עסק חדש, בדרך כלל במטרה לפתור בעיה או לספק צורך קיים בשוק. השקעה, לעומת זאת, היא הקצאה של משאבים, לרוב כסף, בציפייה להשיג תשואה או רווח בעתיד.
שני התחומים האלה דורשים מיומנויות שונות, אבל הם קשורים אחד בשני באופן הדוק. יזם צריך להבין את עולם ההשקעות כדי להחליט החלטות פיננסיות נבונות, ומשקיע צריך לזהות הזדמנויות עסקיות מבטיחות כדי לבצע השקעות מוצלחות.
איך להפוך ליזמים מתחילים?
להיות יזם מתחיל מתחיל מרעיון, אבל הביצוע הוא המפתח להצלחה, מציין ניר דובדבני. הינה איך להתחיל את המסע היזמי שלכם:
- זיהוי צורך בשוק: חקרו את השוק וזהו בעיה או צורך שאנשים מתמודדים איתם. הרעיון העסקי שלכם צריך להציע פתרון לבעיה זו או לענות על הביקוש הקיים.
- יצירת תוכנית עסקית: פתחו תוכנית עסקית שתתאר את היעדים, קהל היעד, ניתוח התחרות, אסטרטגיית השיווק והתחזיות הפיננסיות שלכם. תוכנית זו תסייע לכם להחליט באופן מושכל ותמשוך משקיעים פוטנציאליים.
- בניית MVP: פתחו גרסה בסיסית של המוצר או השירות שלכם כדי לבחון את הרעיון בשוק. המשוב שתקבלו יעזור לכם לשפר וללטש את ההצעה שלכם.
- למידת מיומנויות עסקיות בסיסיות: הבנת מושגים עסקיים כמו חשבונאות, שיווק וניהול היא חיונית. שקלו לקחת קורסים מקוונים או לקרוא ספרים בנושא.
- חיפוש מנטור: צרו קשר עם יזמים מנוסים שיוכלו להדריך ולספק לכם עצות. מנטור יכול לעזור לכם להתמודד עם אתגרים ולהימנע מטעויות נפוצות.
- התחלה בקטן: התחילו את העסק שלכם בקנה מידה קטן כדי לצמצם סיכונים. ככל שתצברו ניסיון וביטחון, תוכלו להרחיב את הפעילות בהדרגה.
איך להפוך למשקיעים מתחילים?
השקעה היא לגרום לכסף שלכם לעבוד בשבילכם. כסטודנטים, אולי אין לכם הרבה הון, אבל אתם יכולים להתחיל בקטן ולצמוח עם הזמן, ממשיך ניר דובדבני. כך ניתן להתחיל:
- למידה עצמית: למדו את יסודות ההשקעה, כולל סוגי נכסים שונים (מניות, אג"ח, נדל"ן), ניהול סיכונים ומגמות שוק. יש משאבים מקוונים רבים וקורסים זמינים למתחילים.
- הגדרת יעדים פיננסיים: קבעו מה אתם רוצים להשיג עם ההשקעות שלכם. האם אתם חוסכים להשכלה נוספת, מיזם עסקי או ביטחון כלכלי לטווח ארוך? המטרות שלכם ינחו את החלטות ההשקעה שלכם.
- התחלה עם השקעות בסיכון נמוך: כמשקיעים מתחילים, חכם להתחיל עם השקעות בסיכון נמוך, כגון קרנות אינדקס או חשבונות חיסכון. אפשרויות אלה מספקות דרך בטוחה יותר להגדיל את הכסף שלכם בזמן שאתם לומדים יותר על השקעה.
- גיוון תיק ההשקעות: הימנעו מלשים את כל הכסף שלכם בהשקעה אחת. גיוון תיק ההשקעות שלכם בין סוגי נכסים שונים מפחית את הסיכון ומגדיל את פוטנציאל התשואות.
- שימוש באפליקציות השקעה: יש מספר אפליקציות שמיועדות למשקיעים מתחילים ומאפשרות להתחיל עם סכומי כסף קטנים. אפליקציות אלה מספקות בדרך כלל גם משאבים חינוכיים שיעזרו לכם ללמוד תוך כדי השקעה.
- התעדכנות מתמדת: התעדכנו בחדשות פיננסיות ובמגמות השוק. הבנת הגורמים המשפיעים על השווקים תעזור לכם להחליט החלטות השקעה מושכלות.
שילוב יזמות והשקעה
לסטודנטים בעלי תשוקה ליזמות וגם להשקעות, שילוב בין השניים יכול להיות דרך מצוינת להצלחה. ניר דובדבני מסביר שכיזמים, אתם יכולים להשקיע את הרווחים מהעסק שלכם בנכסים שונים כדי להגדיל את העושר שלכם, וכמשקיעים, אתם יכולים להשתמש בידע שלכם כדי לזהות הזדמנויות השקעה בסטארטאפים מבטיחים, כולל אולי אפילו בעסקים שלכם. הינה כמה דרכים לשלב את שניהם:
- השקיעו את הרווחים שלכם בחזרה: ככל שהעסק שלכם גדל, קחו חלק מהרווחים והשקיעו אותם בנכסים אחרים כדי לגוון את מקורות ההכנסה שלכם.
- השקיעו בסטארטאפים: נצלו את התובנות שלכם כיזמים כדי לזהות ולהשקיע בסטארטאפים אחרים שנראים לכם בעלי פוטנציאל ומתאימים לתחומי העניין שלכם.
- בנו רשת קשרים: צרו קשרים עם יזמים ומשקיעים אחרים. נטוורקינג יכול לפתוח דלתות להזדמנויות עסקיות חדשות ולהשקעות מעניינות.
לסיכום
יזמות והשקעות הן שני תחומים משלימים שיכולים להוביל להצלחה פיננסית משמעותית. בעוד שיזמות מתמקדת ביצירת ערך חדש דרך הקמת עסקים, השקעות מאפשרות לגדל הון קיים. לסטודנטים, התחלה בקטן בשני התחומים האלה יכולה לפתוח דלתות רבות בעתיד, ובאמצעות פיתוח מיומנויות עסקיות, למידה מתמדת על שווקים פיננסיים ויצירת איזון נכון בין נטילת סיכונים לבין ניהול זהיר, ניתן לבנות בסיס איתן להצלחה כלכלית ארוכת טווח.