מתחילים תואר בחשבונאות? הפכו את ההתחלה לנעימה יותר

עומדים להתחיל תואר בחשבונאות? אל תחששו. ישנם כמה טיפים פשוטים שיעזרו לכם להתחיל את התואר על הצד הטוב ביותר. כמובן שהטיפ הטוב ביותר הוא פשוט לשבת וללמוד כמו שצריך, אבל חוץ מזה סביבת עבודה מסודרת ונעימה מקלה על הלמידה, יצירת שגרת למידה היא מפתח להצלחה וקבוצות לימוד משותפות עשויות לעזור לכם מאוד לרכוש הרגלי למידה מהחברים לכיתה, להבין את החומר לעומק וליהנות מחברה טובה. המשיכו בקריאה ותקבלו את הדרך הבטוחה להצליח בתואר.

מרחב לימודים

יצירת מרחב לימודים נוח ויעיל יקל עליכם מאוד בזמן הלמידה. זה עתיד להיות האזור בבית שבו תבלו את רוב שעות היום שלכם, ולכן עליכם לתכנן אותו כך שיאפשר לכם להתרכז וללמוד כמו שצריך. אלה הטיפים המרכזיים לעיצוב נכון של מרחב הלמידה בבית:

  • ישיבה נוחה: השקיעו בכיסא איכותי התומך בגב שלכם ושאתם מרגישים בו בנוח. כיסא טוב יקל עליכם לשבת ללמוד לאורך שעות ארוכות וימנע כאבים מהישיבה הממושכת.
  • תאורה חזקה: ודאו שאזור הלמידה שלכם מואר היטב. אור טבעי הוא אידיאלי, אבל אם אינו מספיק לכם, השתמשו במנורת שולחן מתכווננת בעלת אור בהיר.
  • מצעים רכים: אם חלל הלימוד שלכם נמצא בתוך חדר השינה שלכם, מצעים יפים בצבע בהיר יכולים לגרום לחדר להרגיש מזמין ורגוע יותר. חוץ מהאווירה הנעימה שהם יעשו בחדר, אין כמו לסיים יום לימודים ארוך ומתיש במיטה עם מצעים לבנים רכים ונעימים שיפנקו אתכם ויקלו עליכם להירדם במהירות ללא דאגות.
  • כלי ארגון: השתמשו במדפים, מחזיקי עטים, קלסרים וקופסאות ארגון לשולחנות כדי לשמור על חומרי הלימוד שלכם מסודרים ונגישים. חלל למידה מסודר עשוי להפחית מתח ולשפר את המיקוד שלכם.

 

שגרת לימודים

עקביות היא המפתח כשמדובר בלימודים. יצירת שגרה עשויה להשאיר אתכם בקצב למידה טוב מבלי שתיצרו פערים ולסייע לכם לנהל את עומס הלימודים בתקופות מבחנים.

  • שעות לימוד: קבעו שעות קבועות ללמידה בכל יום והקפידו עליהן. כך תיצרו לעצמכם הרגל ותבטיחו להקדיש מספיק זמן למידה לקורסים שלכם.
  • הפסקות וצ'ופרים: שלבו הפסקות קצרות בין זמני הלמידה שלכם כדי למנוע שחיקה. צ'פרו את עצמכם בפינוקים קטנים כמו שוקולד או משחק מחשב לאחר השלמת מטרות הלימוד.
  • בניית לו"ז: השתמשו ביומן פיזי או דיגיטלי כדי לקבוע את הלו"ז שלכם להמשך השבוע ולסדר את הפעולות שלכם לפי סדר עדיפויות ותאריכי יעד. קבעו כל יום את משימות הלימוד שלכם ואת הפעילויות שלכם בשעות הפנאי כדי להימנע מתחושה של בלגן ועומס רגשי.

 

 

למידה מסודרת

חשוב לשמור על חומרי הלימוד שלכם מסודרים ונגישים, במיוחד בתואר בחשבונאות שהוא תואר אקדמי לא פשוט המכיל בתוכו המון נוסחאות ומושגים. שמרו על הסיכומים וההערות שלכם מסודרים ומאורגנים כך שבעת הצורך תגיעו אליהם בקלות.

  • קלסרים ומחברות: שמרו את הסיכומים שלכם עבור כל קורס בקלסרים או במחברות נפרדות. כך יהיה לכם קל יותר למצוא אותם מאוחר יותר לקראת תקופת המבחנים.
  • כלים דיגיטליים: השתמשו בכלים דיגיטליים כמו אפליקציות ותוכנות ארגון כדי לעקוב אחר המשימות שלכם, תאריכי הגשה ולוחות הזמנים של הקורסים שלכם. קיימים גם כלים המיועדות לכתיבה כמו טאבלטים ואייפדים המחליפים את המחברות ומרכזים את כל חומרי הלימוד במקום אחד קל לנשיאה.
  • סקירה קבועה: הקדישו זמן קבוע בכל שבוע לסקירה וארגון של הסיכומים שלכם. לא רק שתשמרו כך על סדר בחומרי הלימוד שלכם ביתר קלות, אלא גם תבטיחו לעצמכם להיות מוכנים לבחינות הרבה לפני תקופת המבחנים.

 

קבוצות למידה

למידה משותפת עם חברים לכיתה יכולה לספק תמיכה, מוטיבציה וסיוע בנושאים מאתגרים. כדאי לכם להצטרף לקבוצות למידה מכמה סיבות:

  • למידה קבוצתית: קבוצת למידה תקל עליכם ללמוד נושאים מורכבים כי תוכלו להבין אותם יחד, לקיים דיונים, לשאול זה את זה שאלות, ללמוד אחד מהשני ולהתכונן יחד לבחינות.
  • כישורי למידה: קיימות מגוון שיטות לימוד וכל אחד לומד קצת אחרת. בקבוצת למידה תוכלו להיחשף לשיטות השונות ולאמץ את אלו שמתאימות לכם.
  • באים לחזק ויוצאים מחוזקים: כשעוזרים לאחרים ללמוד חומר, עצם פעולת הלימוד גורמת לחומר להיטמע טוב יותר בסטודנטים המלמדים וכך הם גם מחזקים את עצמם במקביל.
  • קשרים חברתיים: יצירת קשרים עם הסטודנטים האחרים בכיתה יכולה לתת מענה על הצורך החברתי. החברים שתרכשו בעת הלמידה, יהפכו למערכת התמיכה שלכם בתואר לחשבונאות ואולי יהפכו לקשרים מקצועיים בעתיד או לפחות לחברויות ארוכות טווח.

 

עזרה חיצונית

אל תהססו לבקש עזרה במידת הצורך. חבל שתאבקו בקורסים קשים או תתקשו לסדר לעצמכם את זמני הלמידה. קיימים מגוון שירותים לכל מוסד לימודים העומדים לרשותכם ויסייעו לכם בכל בעיה:

  • שירותי חונכות: מוסדות אקדמיים רבים מציעים שירותי חונכות לסטודנטים בתחילת התואר. לא צריך להתמודד לבד, תוכלו ללמוד הרבה מחונך שגדול מכם על שיטות לימוד, ניהול זמן וכו'.
  • שעות קבלה: נצלו את שעות העבודה של המרצים שלכם כדי לשאול אותם שאלות ולבקש מהם הבהרות בנושאים שתתקשו בהם.
  • משאבים אקדמיים: שימוש בספריית המוסד האקדמי ובמשאבים המקוונים שלו כדי למצוא מאגרי מחקר, כתבי עת אקדמיים וספרי לימוד יכולים לספק לכם מידע נוסף ולסייע לכם בקורסים.

איזון לימודים וחיים אישיים

שמירה על איזון בין הלימודים לבין החיים האישיים שלכם חשובה גם בשביל חווית לימודים טובה ועשירה וגם בשביל חיים רגועים ומספקים.

  • גבולות: הציבו גבולות ברורים בין זמן הלמידה לבין הזמן האישי שלכם ואל תוותרו על שעות הפנאי שלכם. טוב יותר ללמוד חמש שעות ולבלות שעתיים מאשר ללמוד שבע שעות רצוף. כך תמנעו מעצמכם להגיע לרמת עייפות ושחיקה שתפגע לכם באיכות הלמידה ותוכלו לטעון את המצברים שלכם.
  • אורח חיים בריא: באמצעות אכילה נכונה, פעילות גופנית קבועה, ושעות שינה מספיקות, תצליחו לשמור על אורח חיים בריא. אתם יכולים להכין מראש ארוחות ללימודים ולקבוע שעות קבועות לפעילות גופנית יעזרו להפיג מתחים שהלימודים יכולים ליצר.
  • פעילויות חברתיות: החוויה הסטודנטיאלית אינה מתחילה ונגמרת בלמידה בקורסים, אלא כוללת בתוכה גם אירועים חברתיים, תחרויות ספורט ומסיבות. עסקו בפעילויות האלה כדי לספק לעצמם חוויה סטודנטיאלית מלאה ולהפחית לחץ וחרדה באמצעות חברה טובה.

לסיכום

תוכלו להצליח בתואר בחשבונאות ולהתחיל אותו באופן מיטבי אם תעצבו לכם פינת למידה נוחה, תקפידו על שגרת לימודים עקבית, תדעו לבקש עזרה בעת הצורך, תאזנו בין הלימודים לתחביבים שלכם ותזכרו לחוות את החיים הסטודנטיאלים במלואם. באמצעות הטיפים הללו, תשיגו את המטרות הלימודיות שלכם בתואר בחשבונאות ובכל תואר אחר שתבחרו.

נגישות