מהבוקר עד הלילה: כך תכינו מערכת שעות לשגרת הלימודים

בקרב סטודנטים רבים – הן חדשים והן ותיקים – בניית והכנת מערכת שעות לסמסטר היא משימה שיכולה להיות לא פשוטה ולעיתים אף מורכבת. בהכנת מערכת שעות יש להתחשב במספר פרמטרים, כמו הרכב הקורסים ונקודות זכות לתואר, איכות ההוראה בקורס, העניין האישי של הסטודנט, רלוונטיות של החומר, זמני הקורסים והיקפם ועוד. במאמר זה ריכזנו עבורכם מידע בנוגע  לבניית מערכת שעות, שיעזור לכם לצלוח את המשימה. בהצלחה!

הרכב התואר

בהכנת מערכת שעות הכי חשוב להתייחס לקורסי החובה, כלומר הקורסים שאתם חייבים לקחת בשביל להיות זכאים לתואר. בדרך כלל המחלקה מוציאה שנתון מסודר ובו רשימה של כל קורסי החובה לתואר, ורצוי שתקראו אותו קודם בניית המערכת. לאחר שהבנתם אילו קורסי חובה אתם אמורים לקחת, שבצו לפני הכל אותם משום שהם הכי חשובים להתקדמות בתואר. לאחר ששיבצתם אותם, עברו לקורסי הבחירה, שבהם יש מבחר גדול יותר בדרך ככל וכן גמישות רבה מאשר לקורסי החובה.

זמני הקורסים

תכנון זמן הוא חשוב מאוד בחייו של הסטודנט. משום שרוב הסטודנטים בוחרים לעבוד במקביל לתואר או לעשות דברים נוספים, כמו להשתתף בפעילויות סטודנטיאליות או בחוגים כאלה ואחרים, כדאי לבנות מערכת שעות שתאפשר דברים נוספים. לכן, אם ידוע לכם על זמן מסוים בשבוע שבו אתם ממש עסוקים או שיש לכם מחויבות אחרת, אל תשבצו בו קורס. במקום זה, תנסו לבחור זמן אחר שבו יש קורס שעשוי לעניין אתכם.

מהבוקר עד הלילה: כך תכינו מערכת שעות לשגרת הלימודים

דרישות הקורס

ברישום לקורסים והכנת מערכת כדאי להתייחס לדרישות קורסי הבחירה שמוצעים. הדרישות מפורטות לרוב בסילבוס שהמרצה אמור לפרסם לתלמידים טרם פתיחת הרישום לקורסים. בסילבוס המרצה או אחראי הקורס אמור לכתוב את פרשיות הלימוד בקורס, סדר הנושאים, פרטים טכניים בנוגע לקורס, שעת קבלה של המרצה, רשימה ביבליוגרפית, וכן גם אופן מתן הציון בקורס. לרוב הציון בקורס נקבע ע"י עבודה מסכמת, מספר מטלות לאורך הסמסטר, מבחן מסכם, או שילוב של מספר פרמטרים ביחד. אם אתם מעדיפים מבחנים על פני עבודות למשל, כדאי שתתחשבו בכך בבניית מערכת השעות, ותנסו לבחור קורסים שבסופם ישנה בחינה ולא עבודה.

מרצים ואיכות ההוראה בקורס

אחד הדברים החשובים ביותר בעיני סטודנטים רבים הוא איכות ההוראה בקורס וכן המרצה שמעביר אותו. רבים מאמינים כי הם יצליחו יותר בקורס וכן יעבירו אותו בהנאה כאשר המרצה מלמד את החומר באופן מעניין, וכשהוא דואג לנהל את הקורס באופן מסודר וברור. לרבים חשוב גם שהיחס יהיה הוגן ומקצועי וכן גם נעים. אם חשובה לכם איכות ההוראה והמרצה בקורס, כדאי שתבדקו לפני הרישום את הנושא: רצוי לקרוא ביקורות על המרצה או על הקורס (יש מוסדות שמפרסמים סקרי איכות הוראה) ואף לשאול חברים וסטודנטים אחרים מה הם חושבים ולהתייעץ איתם.

לסיכום

לפני שאתם נרשמים לקורסים וקובעים את מערכת השעות שלכם לשנת הלימודים האקדמית, כדאי שתקראו ותבדקו את כל הפרטים החשובים על הקורסים הרלוונטיים עבורכם. אל תחששו לשלוח אפילו מייל עם שאלות לאחראי על הקורס או למרצה בשביל להבין פרטים נוספים שיוכלו לעזור לכם.

בהצלחה ושנת לימודים פורה!

נגישות