חושדים שקיבלתם טיפול רשלני? יש למי לפנות!

מטופלים נוטים לסמוך על רופאים, וידוע לכל שהמוסד הרפואי נועד לפעול לטובת הכלל. עם זאת, מדי פעם קורה שאנשים ניגשים לעבור הליך רפואי, ובסופו יוצאים עם נזק משמעותי, וזאת גם אם הם היו ערניים, שאלו שאלות ובדקו חלופות. כשזה קורה יש לדעת לעצור ולבחון האם אירעה רשלנות רפואית. מהי אם כן רשלנות רפואית, מתי מוטב להגיש תביעה, במה כרוך התהליך, מדוע חשוב להגיש תביעה ומה ניתן לעשות אם רק מתעורר חשד קל? לרשותכם מגוון תשובות חשובות.

מהי רשלנות רפואית?

ראשית נתחיל עם ההגדרה, אם כי מראש נציין שהיא נמצאת בתחום האפור. רשלנות רפואית מתייחסת לסיטואציה שבה הטיפול הרפואי סטה מהסטנדרט הרפואי המקובל, ובגין כך הוביל לנזק משמעותי – פיזי או נפשי. סיטואציה שכזו יכולה לקרות עקב אי מתן הסכמה שמושתתת על הסבר רפואי מקיף, עקב אי התייחסות לתלונות של המטופל, עקב חוסר מעקב רפואי בתום הליך רפואי, עקב אי הפנייה לבדיקה נחוצה, עקב מעבר מידע לא תקין בין הגורמים השונים וכדומה. מכאן שאין זה משנה אם הרשלנות הרפואית היא תוצאה של טיפול שיניים, ניתוח מסובך, או הליך קוסמטי פשוט. מה שכן משנה זה תהליך הטיפול והתוצאה. חושדים שעברתם אירוע שכזה? אפשר להתייעץ בפורום רשלנות רפואית ולקבל מידע מקיף לצד תמיכה חשובה!

עורכים בירור ראשוני

חושדים שעברתם רשלנות רפואית? טוב לדעת שלרוב ניתן לקבל ייעוץ ראשוני מקצועי ללא התחייבות. עורכי דין שמתמחים בנישה נוהגים לסייע לאנשים רבים להבין האם יש טעם להגיש תביעה, מהם הסיכויים לנצח וכמה פיצויים אמורים לקבל (לרוב מדובר בסכומים מאוד גבוהים). כמו כן, טוב לדעת שניתן לתבוע יותר מגורם אחד, תלוי סיטואציה כמובן. ניתן לתבוע את המטפל הרפואי, את המוסד הרפואי ואף את משרד הבריאות.

הצצה לתהליך התביעה

לאחר שפונים לעורך דין שמנוסה בתחום ושמעניק אור ירוק להתחיל את התהליך, ההמלצה היא לאסוף מסמכים ולצרף חוות דעת של מומחה מתחום הרפואה. רק לאחר שכל החומר ייאסף יתאפשר לדעת טוב יותר האם יש טעם להגיש תביעה ובמה כרוך סך התהליך. פה ראוי לדעת שעורכי דין אינם ממהרים לדחוף לקוחות להגיש תביעה, וזאת כי לרוב שכר הטרחה שלהם מבוסס על אחוז ידוע מראש מערך הזכייה.

חושדים שקיבלתם טיפול רשלני? יש למי לפנות!

דגשים חשובים

על מנת להרוויח את המרב, חשוב ביותר לפנות לעורך דין שמנוסה בנישה (לצורך הדוגמה אם המקרה נוגע לניתוח לב, חפשו עורך דין שמנוסה בכך). יש להבין שככול שהניסיון יותר ממוקד, כך הסיכויים לנצח בתיק רק גדלים. כמו כן, רבים מהאנשים חוששים להיכנס לתהליך תביעה ממושך, ועל כן טוב לדעת שרוב התביעות בתחום אינן מגיעות לדיון בבית המשפט, אלא הן נסגרות באמצעות פשרה בין שני הצדדים. מה עוד חשוב לדעת? שלרוב ניתן להגיש תביעה עד כ7 שנים מהיום שבו התרחש המקרה, אך מוטב לפעול בהקדם הניתן, כל עוד קל לאתר את החומר הרפואי הרלוונטי ואת סך הגורמים האנושיים שהיו מעורבים במקרה.

הסיכויים בצד שלכם!

לסיכום נציין שלא כל הליך רפואי שמוביל לנזק משמעותי בהכרח מעיד על רשלנות רפואית, אך הרעיון הוא שאם מתעורר חשד, טוב לדעת שיש את מי לשאול. בין אם זה פורום (גלגל הצלה ראשוני) ובין אם זה עורך דין שמתמחה בתחום. פה נחדד שמערכת המשפט נוהגת לבוא לקראת התובעים, ושמערכת הבריאות מחויבת לשמור תיעוד של סך המהלכים הרפואיים, כך שלא אמורה להיות בעיה להשיג תיעוד ולא אמורה להיות בעיה להשיג צדק. בהצלחה!

נגישות