חוששים שיש לכם חרדה חברתית? בואו נבדוק

ביישנות היא חלק בלתי נפרד מהאופי של כל אדם. יחד עם זאת, כאשר הביישנות מגיעה לידי ביטוי בחוסר יכולת להתנהל במצבים חברתיים או לשאת דברים מול קהל, היא נקראת חרדה חברתית. למעשה, מדובר בתופעה נפוצה מאוד שעלולה להופיע עוד בגילאים צעירים ולהחמיר כאשר מגיעים לגילאים בוגרים. אם אתם מתקשים להיכנס למקום הומה אדם, נוטים לבטל פגישות עם אנשים חדשים כמו גם חשים מצוקה רגשית עזה, יכול מאוד להיות כי אתם סובלים מחרדה חברתית שמגיעה לידי ביטוי בתגובות קיצוניות – הן פיזיות והן רגשיות. חוששים שיש לכם חרדה חברתית? הגעתם בדיוק למקום הנכון.

חרדה חברתית – כך תוכלו  לדעת האם אתם סובלים מכך

התופעה של חרדה חברתית אובחנה ראשונה בשנת 1980, כאשר ע"פ הערכות כ 7% מכלל האוכלוסייה מאובחנים עם חרדה חברתית בדרגת חומרה משתנה. נשים סובלות יותר מחרדה חברתית מאשר גברים, אולם בשנים האחרונות ניתן להבחין במגמה אשר במסגרתה יותר ויותר גברים כמו גם נשים מחליטים לקחת את המושכות ולהודות בכך כי הם סובלים מחרדה. אם אתם חוששים כי גם לכם יש חרדה חברתית, בעזרת מילוי שאלון חרדה חברתית תוכלו לנסות לאבחן את עצמכם ובהתאם לתוצאות לבחון אפשרות לקבלת טיפול, כל זאת מתוך מטרה להתמודד עם החרדה. חשוב להבין כי הפרעה זו משפיעה באופן משמעותי מאוד על היכולת לתפקד בחברה, כמו גם ליצור קשרים אינטימיים. למעשה, גברים ונשים המאובחנים עם החרדה נוטים להימנע מיצירה של קשרים אינטימיים כמו גם חברתיים ועל כן חשוב מאוד להבין כי באמצעות השאלון ניתן בהחלט לקבל תמונה ראשונית לגבי האם אכן מדובר בחרדה, ובהתאם לכך גם לקבל טיפול אפקטיבי אשר מאפשר להתמודד עם החרדה ולשלוט עליה, במקום שהיא תשלוט על אורח החיים.

טיפול בחרדה חברתית – כל מה שצריך לדעת

לרוב, חרדה חברתית מלווה בתחושות פנימיות קשות הכוללות בין היתר דימוי עצמי נמוך, חשש מפני השפלה על ידי אחרים והיא מלווה בסימפטומים פיזיולוגיים הכוללים בין היתר כאבי בטן, סחרחורת, חוסר יכולת לנוע או לדבר לצד תסמינים קוגניטיביים הכוללים חוסר יכולת לשלוף מידע מהזיכרון או מחשבות טורדניות לצד תסמינים התנהגותיים הכוללים הימנעות מסיטואציות חברתיות. ככל שהחרדה איננה מטופלת, היא מחריפה ועתידה להשפיע על כל רובד בחיים – החל ממערכות יחסים ועד מערכות יחסים בעבודה. מחקרים שנערכו בתחום מצאו כי הטיפול האפקטיבי ביותר בחרדות ובחרדה חברתית בפרט הוא טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) אשר נחשב לטיפול מתקדם מאוד בכל הקשור לטיפול בחרדות בשל היותו טיפול ממוקד וקצר טווח שבמסגרתו תוכלו להיחשף בצורה הדרגתית למקור החרדה, וזאת מתוך מטרה להתמודד ולתפוס שליטה על המחשבות כמו גם ההתנהגות הנלוות לחרדה. במסגרת הטיפול מתמקדים בשינוי דפוסי החשיבה ובהתאם לכך גם ההתנהגות, כל זאת כחלק מהבנה כי באמצעות זיהוי של הקוגניציות הלא רציונליות כמו גם קבלת הכלים וטכניקות של הרגעה עצמית ניתן לקבל שליטה על החרדה ולהפחית אותה למינימום.

חוששים שיש לכם חרדה חברתית? בואו נבדוק

לסיכום

קיים הבדל משמעותי בין אנשים ביישניים מטבעם לבין אנשים שסובלים מחרדה חברתית ונמנעים מביצוע של פעילויות מסוימות הכוללות אינטראקציה חברתית. מאחר ובני אדם הם יצורים חברתיים מטבעם, הפרעה זו פוגמת באופן משמעותי בדימוי ובביטחון העצמי כמו גם בתחושת המסוגלות. אם אתם חוששים כי אתם סובלים מההפרעה הזו, זה הזמן למלא את השאלון ובמידה ואכן נמצא כי אתם בסבירות גבוהה לחרדה חברתית – זה הזמן לפנות לקבלת טיפול, כל זאת מתוך מטרה ליצור שיפור משמעותי שיגיע לידי ביטוי ביכולת להתמודד עם החרדה בזמן אמת.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות